Kvalitetna lesena vrata

vrata na vhodu

Masivna lesena vrata so se včasih izdelovala drugače kot danes, včasih je bilo krilo oz. del krila izdelan iz enega kosa. Danes pa so masivna lesena vrata sestavljena iz lepljencev. Ti so po večin tri slojni in križno lepljeni. To pomeni, da je notranji sloj lepljen prečno, zunanja pa pokončno, kar omogoča, da v primeru lesnega raztezanja zaradi temperatur to delovanje zmanjšamo. Križno pa so vrata lepljena zato, ker se les po širini bistveno bolj razteza kot po dolžini.

To je tudi prednost masivnih lesenih vrat, saj se vrata, ki so lepljena iz več plasti potiskanega papirja z vezivom iz smole hitreje krivijo. Torej, če se odločate med masivnimi in vrati iz papirja in smole na prehodu v kopalnico se odločite za masivna vrata, saj se ta zaradi vlage in temperaturnih razlik ne bodo krivile.

Cene masivnih vrat so zelo odvisne od vrste lesa in katerega so narejene. Na ceno pa vplivajo tudi izvedbe, modeli in velikosti vrat. Če v svoj dom namestimo masivna lesena vrata bomo dobil skladje med trpežnostjo in lepoto lesa. Masivna lesena vrata lahko pričarajo sodoben ali pa tradicionalen videz, odvisno od tega, kako jih kombiniramo z dodatki, kot so kljuke in ključavnice. Pri kljukah imamo na voljo zelo veliko različnih kovin, s katerimi lahko ustvarimo pravo umetnijo.

Pri ključavnicah in kljukah imamo veliko izbiro kovin, s katerim lahko lepo kombiniram z lesom in ustvarimo pravo umetnino. Tako kot tudi z steklenimi dodatki, kot so razna okenca lahko dosežemo lep videz, hkrati pa v prostor spustimo več svetlobe.