Tel: +386 2 212 38 66
Email: info@ozi.si
Optimizirajte spletno stran

Optimizirajte spletno stran

Optimizacija vam pomaga, da prehitite konkurenco

Read More

Pomen iskalnega marketinga

Kako vam pomaga iskalni marketing?

Read More

Zakup ključnih besed

Hitro in poceni usmerite ljudi, ki iščejo vaše storitve in produkte na svoje spletne strani – naj postanejo vaši kupci! Zakup ključnih besed je lahko kratkoročna strategija vezana na posamezno akcijo ali dolgoročna strategija, kot dopolnitev optimizacije spletnih strani. Njegov namen je pridobiti veliko število uporabnikov, zato je sestavljen iz serije generičnih, izdelčnih in brendiranih ključnih besed.

S pomočjo generičnih ključnih besed, ki upoštevajo vse ciljne skupine, lahko zajamemo veliko število potencialnih kupcev. Uporabniki iskalnikov v tej fazi še niso globoko v nakupnem procesu, temveč v fazi informiranja oziroma iskanja informacij pri čimer jih prestrežemo še preden se spustijo globlje v nakupno iskalni proces.

Pri produktnih ključnih besedah so uporabniki že korak globlje v nakupnem procesu, saj že iščejo izdelke a še vedno niso usmerjeni na točno določen izdelek ali blagovno znamko.

Brendirane ključne besede so tiste pri katerih je uporabnik že odločen o tem kaj išče in potrebuje o izdelku zgolj dodatne informacije.

Zavedamo se, da je vsak naročnik nekaj posebnega, vsak problem drugačen, da ima vsaka blagovna znamka svoj značaj.

V praksi to pomeni, da določimo skupaj z naročnikom najprej cilje pojavnosti na iskalnikih, izberemo ustrezne ključne besede (ki ustrezajo tudi želenemu proračunu) in spremljamo kako uspešen je zakup ključnih besed. Naš cilj je enak vašemu – čim večji povratek na vloženo investicijo.